The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Стинг идва в Пловдив
Стинг идва в Пловдив
Стинг идва в Пловдив Четвъртък, 09.11.2017 г., 16:11 ч. Концертът ще е догодина, но все още се уточнява датата

Стинг идва в Пловдив следващата година.

Британската звезда ще изнесе концерт на сцената на Античния театър. Все още се уточнява точната дата за очакваното събитие, като най-вероятно Стинг ще свири в периода от месец май до юли, съобщиха организаторите. Концертът е част от културния календар на Община Пловдив за 2018 година и ще бъде финансиран с 90 000 лева.

Това ще е пети концерт на британеца в България. Последно Стинг се срещна с българската си публика на 16 септември в столичната зала "Арена Армеец" с турнето си 57th & 9th, по името на последния си албум, издаден след над десетилетие мълчание.

46 са всички одобрени от комисията проекти в раздел „Фестивали и значими събития“, които ще бъдат включени в Календара на културните дейности на Община Пловдив за 2018 г. Комисията е оценила факта, че организирането на концерт на световна звезда от ранга на Стинг е изключително високобюджетно.

В календара за следващата година са включени знакови за града и традиционни фестивални събития като „Дни на музиката в Балабановата къща“ един от най-значимите музикални форуми с участието на класически музиканти, Международният театрален фестивал „Сцена на кръстопът“, Международният фестивал за театър и съвременен танц „Черната кутия“, както и емблематичните за града проекти „Нощ-Пловдив“ и поредното издание на литературния фестивал „Пловдив чете“, като всички те поотделно ще бъдат реализирани със сума от около 40 хиляди лева.

Коментари