The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Възвишение" оглави българския боксофис
"Възвишение" оглави българския боксофис Вторник, 14.11.2017 г., 12:05 ч. Филмът по романа на Милен Русков измести световни хитове като "Убийство в Ориент експрес" и "Тор: Рагнарок"

Българският филм "Възвишение" оглави боксофиса за уикенда и надмина по зрители и премиерния "Убийство в Ориент експрес" по Агата Кристи, и световния хит "Тор: Рагнарок". Филмът е гледан от близо 25 хил. души, показва статистиката на Националния филмов център, и има приходи от 220 хил. лв. Според екипа му това е най-добрия старт за български филм за последните 7 години и вторият най-добър, откакто се води статистика, тоест от 1989 г. насам. 

Приключенията на Гичо и Асенчо, героите от едноименния роман на Милен Русков, бяха едно от най-очакваните и най-широко рекламираните заглавия в новото българско кино. Той върви и на най-много екрани - 65, в сравнение с 54 за "Убийство в Ориент експрес" и 48 за "Тор", който е в третата седмица на прожекциите си и беше лидер досега.

За сравнение - "Тор" беше гледан от близо 30 хил. души в първия си уикенд, на 68 екрана. "Възвишение" излезе в петък, 10-и ноември.

 

Коментари