Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
105 са вече заразените с коронавирус в България
105 са вече заразените с коронавирус в България
Снимка: БГНЕС
105 са вече заразените с коронавирус в България Четвъртък, 19.03.2020 г., 17:30 ч. Новите случаи са в Пловдив, Смолян и София

Броят на заразените с коронавирус в България вече е 105. Това заяви на редовния следобеден брифинг ген. Венцислав Мутафчийски.

През деня са регистрирани нови 11 случая. Положителни проби са дали двама души от Смолян, двама от Пловдив и седем от София.

Сред тях е и дете, което е на 8 години, но няма никакви оплаквания.

Състоянието на новите пациенти с положителни проби е стабилно, съобщи шефът на ВМА.

В момента в лабораторията има още 90 проби за изследване.

Детето, пристигнало с висока температура от Германия, е настанено в инфекциозното отделение, но до момента няма данни то да е заразено с коронавирус, заяви началникът на оперативния щаб.

Пациентите от Смолян са под домашна карантина до момента, защото състоянието им не налага хоспитализиране.

226 000 са случаите в света, каза още ген. Мутафчийски. У нас не се предвиждат допълнителни рестриктивни мерки във връзка с пандемията, взетите към момента са достатъчни, смятат от Щаба.

Починалите от заразата у нас до момента са трима. На сутрешния брифинг за разпространението на Covid-19 у нас беше оповестен брой от 94 случая за страната.

Междувременно беше съобщено, че четирима български граждани са заболели от коронавирусната инфекция в Италия и са приети в болница в областта Емилия-Романя. По данни на генералното ни консулство в Милано един от тях е в тежко състояние. Регистриран е и случай на заболял италианец, роден в България, съобщиха от МВнР.

Коментари