Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
150 000 зрители онлайн събра Софийската опера и балет
150 000 зрители онлайн събра Софийската опера и балет
150 000 зрители онлайн събра Софийската опера и балет Сряда, 01.04.2020 г., 14:57 ч. В програмата тази седмица са "Жизел", “Дон Кихон" и "Атила"

Софийската опера се радва на изключителен интерес от своята публика и продължава да привлича и нови почитатели от цял свят, на официалния си сайт, във Facebook и YouTube.

Най-новата инициатива на Софийската опера „SOFIA OPERA PEARLS STREAMS“, създадена по идея на режисьора Пламен Карталов, директора на Софийската опера стартира на 15 март 2020 г. и до момента е гледана от над 150 000 онлайн зрители. Избраните заглавия сe излъчват на платформите в сайта на операта, във Facebook и в Youtube. Общо показаните спектакли до този момент са седем - оперите „Борислав“ от Маестро Георги Атанасов, „Дон Кихот“ от Жул Масне, „Джоконда“ от Амилкаре Понкиели, „Трубадур“ от Джузепе Верди и „Набуко“ от Джузепе Верди, и балетите „Корсар“ от Адолф Адам и „Баядерка“ от Лудвиг Минкус - все перли от богатия репертоар на театъра. 

Хилядите коментари на публиката са в целия спектър от емоции – от благодарност до истински възторг от играта на артистите, диригентите, режисурата, сценографията, костюмите, от възможността да се докоснат до вълшебствата на оперното и балетно изкуство, благодарение на спектаклите на Софийската опера, работеща и сега за своята публика, и точно в момента на кризисната ситуация с COVID-19. 

В програмата за тази седмица отново има три спектакъла, които ще се излъчат на 3-и, 4-и и 5-и април. Това са съответно "Жизел", “Дон Кихон" и "Атила". Подробности на сайта на Операта.

 

Коментари