Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
19 нови заразени, 161 излекувани
19 нови заразени, 161 излекувани
Снимка: pixabay.com
19 нови заразени, 161 излекувани Неделя, 19.04.2020 г., 09:34 ч. Над 26 000 теста са направени до 18-и април

19 нови случая на коронавирус у нас за последното денонощие. От тях в болница са настанени 8 души. С това общият брой на заразените в България става 884. Увеличението е с 2,2% спрямо вчерашния ден. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб. 

До 18-и април са извършени 26 417 теста. 

В София са установени 11 нови случая. От тях във ВМА са двама души, а във Втора градска болница – един. Амбулаторни са 8 души. В Сливен има трима нови заразени. 

Има един починал пациент на 60 г. в "Пирогов" с тежки придружаващи заболявания.

Средната възраст на починалите е 64 г. 

Излекувани са 161 души. За денонощието има 8 нови излекувани - петима във ВМА и трима в "Пирогов". Общо 102 мъже и 59 жени, средната възраст е 48 години. Броят на излекуваните деца е 8. 

246 е общият брой на настанените в болница. 35 са в интензивни отделения. В София случаите са 521, от които 138 да в болница, а 23 са в интензивни отделения. 

Няма нови заразени медици. Най-много заразен медицински персонал е в София – 37 души. Заразени медици има и във Видин, Бургас, Пловдив, Хасково, Пещера, Кърджали, Кюстендил и Стара Загора. "В сравнение с другите страни единствено по-ниска смъртност от нас в Европа има Словакия. България има най-ниската смъртност след Словакия. В пъти по-висока смъртност има в Швеция, Италия, Германия и Великобритания. Включително на Балканския полуостров имаме четири пъти по-ниска смъртност, отколкото в Северна Македония, например", обясни ген. Мутафчийски. 

„Ние следим общата смъртност за страната в сравнение със смъртността от COVID-19, за да установим дали има скрита смъртност в България“, уточни той. 

До момента за коронавирус са тествани 20% от служителите в градския транспорт в София. Очакват се резултатите. Относно таксиметровите шофьори в Националния оперативен щаб ще бъдат поканени фирмите, които предлагат тази услуга, за да се споразумеят как да става тестването на шофьорите. 

През последната седмица са открити още 18 лаборатории за PCR тестове.

Коментари