Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
500 кръводарители за три дни
500 кръводарители за три дни
Снимка: pixabay.com
500 кръводарители за три дни Вторник, 24.03.2020 г., 17:30 ч. От Министерството на здравеопазването и кръвните центрове изказват благодарност на хората, които са откликнали на апела за кръводаряване въпреки ограничителните мерки в страната заради коронавируса

Министерство на здравеопазването и петте Национални кръвни центрове изказват благодарност, че след апел за помощ, 500 души са дарили кръв в рамките на три дни.

Заради въведеното извънредно положение и взетите противоепидемични мерки рязко бяха намалели случаите на кръводаряване в страната и затова от Националния център по хематология отправиха призив да поддържаме наличностите от кръв и кръвни съставки, необходими на болниците за спасяването на човешки животи.

"Само за три дни, в периода от 20-и до 23-и март, в структурите на трансфузионната система в страната, въпреки усложнената епидемична обстановка и разпространението на коронавирусната инфекция, въпреки времето, което Ви притискаше и притеснението на част от Вас от игли и манипулации, над 500 от Вас дариха кръв", посочват от министерство на здравеопазването.

Коментари