Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Abbey Road" се завърна на първо място
Снимка: Wikipedia
"Abbey Road" се завърна на първо място Понеделник, 07.10.2019 г., 10:10 ч. Албумът на Beatles беше преиздаден в края на септември по повод 50 години от излизането на оригинала

Митичният албум "Abbey Road" на Beatles отново оглави британската класация, 50 години след излизането на първото му издание. По този начин беше подобрен рекордът на легендарната група за най-голям интервал между две първи нейни позиции в чарта. 

Новото специално издание, което излезе по повод 50-ата годишнина на "Abbey Road" и е допълнено с няколко композиции, се изкачи на първо място в класацията. Навремето "Abbey Road" оглавяваше 17 седмици чарта. 

Оригиналният албум излезе на 26 септември 1969 г., 6 дни след като John Lennon информирал останалите членове на бандата, че я напуска. Това е последният студиен албум на Beatles, макар че излизането му предхожда това на записания по-рано "Let It Be". 

Снимката върху обложката на "Abbey Road" е сред най-известните в историята на музиката и показва как четиримата музиканти минават по пешеходна пътека пред звукозаписното студио на едноименната улица в Лондон. 

"Трудно ми е да повярвам, че "Abbey Road" продължава да е популярен след толкова години - заяви Paul McCartney в Туитър. - Но погледнато от друга страна, това е страхотен албум". 

 "Abbey Road" се изкачи и до 3-то място в американската класация за албуми, като направи мащабен скок от 71-то място след като на 27-и септември излезе новата версия на колекцията. 

Преди две години новото издание на албума "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" по случай 50-годишнината от излизането му също оглави чарта след 49 години и 125 дни. "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" беше обявен за най-великия албум на всички времена от сп. "Ролинг стоун". Сега рекордът беше подобрен от "Abbey Road", който се завърна на първото място след 49 години и 252 дни. Албумът, който включва песните "Come Together" и "Here Comes the Sun", е и най-продаваната винилова плоча през седмицата - около 9000 продадени копия.

Коментари