Adele е на крачка от EGOT

Певицата спечели “Еми” за шоуто си “Adele: One Night Only”

05 септември 2022
social
Снимка от Instagram

Само една статуетка дели Adele от това да влезе в сравнително краткия списък на звездите, носители на четирите най-престижни американски отличия в развлекателната индустрия - “Еми”, “Грами”, “Оскар” и “Тони”, съкратено EGOT. 

Британската певица спечели “Еми” за творчески постижения на церемония този уикенд за телевизионния си концерт “Adele: One Night Only” в категорията за най-добро развлекателно предаване. Продукцията получи и още 4 отличия. 

Изпълнителката отбеляза повода с няколко селфита от дома си със златния трофей и увери феновете си, че със сигурност ще се сдобие и с последната награда, която ѝ липсва - театралната “Тони”. Adele вече има 15 статуетки “Грами” и един “Оскар”. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Adele (@adele)

Eminem, Paul Mccartney и Ringo Starr също са на една награда “Тони” от престижния списък, в който към момента има 17 имена. 

Рапърът спечели “Еми” за участието си в шоуто на Супербоул тази година, докато легендите от ливърпулската четворка получиха статуетки в категорията за документална продукция за “The Beatles: Get Back” на режисьора Peter Jackson. Двамата са продуценти на поредицата. 

Най-новото попълнение в списъка EGOT е Jennifer Hudson, която влезе в него малко по-рано тази година.

 

Новини