Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Алея на книгата" в София с рекорден брой участници
Снимка: БГНЕС
"Алея на книгата" в София с рекорден брой участници Вторник, 10.09.2019 г., 09:35 ч. Предвидени са премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца

Седмото издание на най-голямото пътуващо изложение в страната „Алея на книгата“ ще бъде открито днес в София. Официален старт ще бъде даден в Литературния кът на събитието (до паметника на Алеко Константинов) с участието на Джаз формация „София“.

Книжното изложение на открито вече успешно премина през градовете Пловдив и Варна. В столицата белите шатри традиционно ще очакват почитателите на книгите в пешеходната част на булевард „Витоша“, от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Узунджовска“. Алеята ще продължи до неделя, 15-и септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Тази година изложението е с рекорден брой изложители - над 70 от водещите български издателства и книгоразпространители ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри. 

Както всяка година, Литературният кът на Алеята ще бъде сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца. Достъпът до програмата е свободен.

„Алея на книгата“ в София е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. Организатор е Асоциация „Българска книга”.

 

Коментари