Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Ан Хатауей апелира Холивуд да чисти след себе си снимачните площадки
Ан Хатауей апелира Холивуд да чисти след себе си снимачните площадки
Ан Хатауей апелира Холивуд да чисти след себе си снимачните площадки Събота, 03.08.2019 г., 11:36 ч. Самата актриса в личния си живот се опитва да намали замърсяването до минимум

Носителката на "Оскар" Ан Хатауей поде инициативата снимачните площадки на филмовата индустрия да не оставят никакви отпадъци след приключването на снимачния процес.

Самата актриса в личния си живот се опитва да намали замърсяването до минимум. Ан Хатауей напълно се е отказала от пластмасовите опаковки и артикули за еднократна употреба. Ползва само стъклени чаши и бутилки, в домакинството си няма пластмасови съдове и контейнери, а метални - от неръждаема стомана.

Хатауей станала особено чувствителна към темите за опазването на околната среда след раждането на сина й Джонатан преди три години.

Сега носителката на "Оскар" е подела инициативата и филмовата индустрия да си наложи известна екодисциплина. По нейните думи холивудските продукции се числят към големите замърсители. След снимачния процес навсякъде се търкалят пластмасови бутилки и чашки за кафе, изхвърлят се големи количества храна от кетъринга.

Хатауей настоява още в началото на филмовите продукции на всички участници в снимачния процес да бъде раздаван комплект с нулев индекс на замърсяване, който да може да се рециклира, както и да не се допускат пластмасовите изделия за еднократна употреба.

"Отговорни сме за това какво наследство ще оставим на децата си и за начина, по който се отнасяме към природата!", настоява актрисата.

Снимка: БГНЕС

Коментари