The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Andrea Bocelli пее "Nessun Dorma" на откриването на Евро 2020
Andrea Bocelli пее
Снимка: Анимато Мюзик/ Universal Music Group
Andrea Bocelli пее "Nessun Dorma" на откриването на Евро 2020 Петък, 11.06.2021 г., 14:53 ч. Италианският тенор ще бъде единственият артист, който ще се изяви на живо на грандиозното събитие

Световнопризнатият италиански тенор Andrea Bocelli ще пее на откриващата церемония на Европейското първенство по футбол, което ще се състои на Олимпийския стадион в Рим. Дългогодишният футболен фен ще бъде единственият артист, който ще пее на живо на грандиозното събитие.

Bocelli ще стъпи на футболния терен заедно с 24-те национални отбора, за да открие първенството с изпълнение на обичаната от всички ария на Puccini - “Nessun Dorma”. Церемонията ще включва прелитане на Freece Tricolori - акробатичният демонстрационен отбор на италианските военновъздушни сили, както и експолозии от цветни пиротехнически ефекти.

Bochelli е често канен за изпълнител на големи международни спортни събития - пял е на Олимпийските игри, Световното първенство по футбол и финала на Висшата лига във Великобритания.

Музикално надарен по рождение, Andrea Bocelli е един от най-обичаните и ценени певци в модерната история. Той е пял за папи, президенти и кралски особи, както и е изпълнявал в най-големите концертни зали и опери по света. Има спечелени седем награди BRIT за класическа музика, "Златен глобус", седем Световни музикални награди (World music awards) и звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Миналата година концертът му „Music For Hope” в Миланската катедрала се превърна в най-гледаното музикално лайвстрийм изпълнение на всички времена, с над 28 млн. гледания глобално за първите 24 часа.

Коментари