Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Андреа Бочели ще пее за италианците на Великден
Андреа Бочели ще пее за италианците на Великден
Снимка: facebook
Андреа Бочели ще пее за италианците на Великден Вторник, 07.04.2020 г., 17:04 ч. Концертът ще бъде в Миланската скала и ще се излъчва на живо във Facebook

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще проведе концерт на 12-и април, когато католиците по света празнуват Великден. Концертът ще бъде в Миланската скала, където заради пандемията няма да има публика, заяви кметът на Милано Джузепе Сала.

"Преди няколко дни му се обадих и Бочели потвърди присъствието си. Това означава, че в 20:00 часа на Великден той ще бъде в Миланската скала и ще изпълни някои произведения, свързани с духовния празник. Катедралата ще бъде празна, но в режим на стрийминг ще подарим гласа му на целия свят", каза кметът на Милано във видео послание към съгражданите си чрез Facebook.

Сала също изрази надежда, че изходът от извънредната ситуация, свързана с коронавирусната епидемия в Италия, ще започне със "социално-икономическата столица" на страната - Милано.

В сряда италианският премиер Джузепе Конте обяви подписването на правителствено постановление, според което мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса в Италия са удължени до 13-и април.

Според последните официални данни, публикувани в понеделник вечерта от ръководителя на Службата за гражданска защита Анджело Борели, на Апенините вече са регистрирани над 132 000 случая на зараза с коронавирус, почти 23 000 пациенти са се възстановили, а броят на жертвите е 16 523. 

Коментари