Angelina Jolie режисира филм за военен фотограф

Don McCullin бил впечатлен от продукцията на актрисата за геноцида в Камбоджа

21 ноември 2020
social
Снимка от facebook

Angelina Jolie ще режисира биографичен филм за известния британски военен фотограф Don McCullin. Сред продуцентите на филма е британският актьор Tom Hardy, който работи над проекта от няколко години. По-рано се твърдеше, че Hardy ще се превъплъти в образа на McCullin, но според настоящите публикации все още не е избран актьор за главната роля. В крайна сметка "тежката дума" ще има Angelina Jolie.

Филмът ще бъде адаптиран от сценариста Gregory Burke по автобиографията на Don McCullin "Неразумно поведение".

85-годишният McCullin е един от най-известните фотографи, отразявали военни действия и конфликти.

"За мен е чест да претворя живота на Don McCullin във филм. Бях привлечена от уникалната му комбинация от смелост и човечност, както и от състраданието и уважението, които той проявява към хората, понасящи последствията от военни конфликти. Надявам се да заснемем безкомпромисен като фотографията на Don филм, разказващ за необикновени хора и събития, на които той е бил свидетел, и за уникална ера на възход и падение в журналистиката", споделя Jolie.

Повечето изяви на холивудската звезда зад камера отразяват съвременни конфликти. Тя дебютира като режисьор с филма "В страна на кръв и мед" (2011), проследяващ любовна история по време на войната в Босна. В "Несломен" (2015) разказа историята на олимпийския бегач Louis Zamperini, заловен от японците по време на Втората световна война.

Филмът "Първо убиха баща ми" за геноцида в Камбоджа убеждава Don McCullin да си сътрудничи с холивудската звезда. "След като гледах филма на Angelina за Камбоджа, където съм прекарал дълго по време на войната, бях изключително впечатлен от това как тя пресъздава точно и въздействащо мястото и времето. С нея се чувствам в сигурни, компетентни и професионални ръце", споделя McCullin. 

 

Новини