Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Ариана Гранде съди модна марка за 10 милиона долара
Ариана Гранде съди модна марка за 10 милиона долара
Снимка: instagram
Ариана Гранде съди модна марка за 10 милиона долара Сряда, 04.09.2019 г., 12:00 ч. От компанията използвали неправомерно имиджа и популярността на звездата в своя рекламна кампания

Ариана Гранде е подала иск в съда срещу популярна американска марка за конфекция. Певицата претендира за 10 милиона долара обезщетение, защото брандът е наел модел, който много прилича на звездата за рекламна кампания в социалните мрежи. 

Според жалбата на Гранде, подадена във федералния съд на Калифорния, модната компания се е опитала да привлече 26-годишната изпълнителка за рекламно лице по случай премиерата на последния й албум “thank u, next”. Кампанията на бранда била насочена към популяризиране в социалните мрежи. Преговорите обаче не дали резултат, защото от модната верига не успели да предложат на Гранде възнаграждение, което да отговаря на “артист от такава величина”. В жалбата се посочва, че само един пост на певицата се оценява на шестцифрена сума. 

След като не могли да предложат подходящ хонорар за звездата, от компанията намерили друго решение - наели манекенка, която изключително много прилича на Ариана, с което са заблудили клиентите си, че рекламната кампания протича с подкрепата на звездата. И не само това - на някои от снимките от фотосесията момичето е с прическа и аксесоари за коса, които напомнят на тези на певицата от видеото към хита “7 rings”, носи топ, с който Гранде е снимана няколко пъти и дори заема пози като нейните. 

В публикации в Инстаграм компанията освен това е използвала без позволение текст, видео и аудио от въпросното парче. 

Засега от марката не са коментирали съдебния иск на Гранде, който се позовава на закона за авторските права и търговските марки. 

Гранде има над 65 милиона последователи в Туитър и над 163 милиона в Инстаграм. Съществена част от фенската маса на изпълнителката се застъпва с целевите пазари на модния бранд.

 

Коментари