Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Австралия дава над 100 млн. долара на САЩ за космически проекти
Австралия дава над 100 млн. долара на САЩ за космически проекти
Австралия дава над 100 млн. долара на САЩ за космически проекти Понеделник, 23.09.2019 г., 10:21 ч. Инвестицията е част от по-обширен план да се даде тласък на космическия отрасъл

Австралия ще инвестира 150 милиона австралийски долара (101 млн. американски) в свои компании и технологии, за да помогне да се осъществи плана на американския президент Доналд Тръмп за кацане на Луната до 2024 г. и изпращане на американски мисии до Марс, каза австралийският премиер Скот Морисън през уикенда, цитиран от световни медии.

При посещение в централата на НАСА във Вашингтон Морисън каза, че петгодишният инвестиционен план ще даде възможност на компаниите да съдействат в разработването на американските автоматизирани системи, в създаването на оборудване за космически кораби и в проучванията за полезни изкопаеми.

Премиерът обяви това след държавното си посещение в Белия дом в петък, на което бяха демонстрирани здравите връзки със САЩ след период на обтегнати отношения с Китай.

Инвестицията е част от по-обширен план на Австралия да даде тласък на космическия си отрасъл. Морисън казва, че правителството иска да утрои мащаба на сектора на 12 милиарда австралийски долара и до 2030 г. да създаде около 20 000 нови работни места.

Коментари