Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Баядерка" днес онлайн в Софийската опера и балет
Снимка: facebook
"Баядерка" днес онлайн в Софийската опера и балет Петък, 27.03.2020 г., 15:34 ч. Другите две заглавия в афиша тази седмица са "Трубадур" и "Набуко"

Три от най-новите заглавия в афиша си ще излъчи в третата онлайн седмица Софийската опера. 

Днес от 17.00 ч. започва "Баядерка" от Лудвиг Минкус. Записът е от 18-и януари тази година. Главните роли в балета се изпълняват от Кимин Ким (премиер-солист на Мариинския театър), Марта Петкова, Венера Христова, Росен Канев, Румен Бонев и Никола Арнаудов. Хореографията е на Мариус Петипа, постановката - на Павел Сталински, диригент е Борис Спасов. 

В събота, 28-и март, в 17.00 ч., е началото на "Трубадур" в изпълнение на Венцеслав Анастасов, Радостина Николаева, Светозар Рангелов, Иванка Нинова, Даниел Дамянов. Диригент е Лоран Кампелон, режисьор - Филипо Тонон. Възстановката е на Вера Белева. Записът на една от най-обичаните опери на Джузепе Верди е от 2019 г. 

В 16.00 ч., в неделя, 29-и март, започва друго негово произведение - "Набуко", с Владимир Стоянов, Роберто Скандюци, Сузана Бранкини, Даниел Дамянов, Шай Блох, Кахабер Шавидзе и Силвана Пръвчева. Диригент е Михаил Синкевич, а режисьор - Пламен Карталов. Мултимедията е на Вера Петрова. Тази постановка на "Набуко" оживя през 2016 г. под небето на София, на сцената пред катедралата "Св. Александър Невски". 

Може да гледате спектаклите от сайта и фейсбук страницата на Софийската опера и балет.

 

Коментари