Байерн покори Европа за шести път

Германският тим спечели с 1:0 срещу ПСЖ финала на Шампионската лига

24 август 2020
social
Снимка от uefa.com

Байерн/Мюнхен/ ликува за шести път с най-високото европейско клубно отличие след минимална победа с 1:0 във финала срещу ПСЖ. Интересен финал на Шампионска лига, в който след тежък сезон за футбола, предсрчно прекратени шампионати, карантина, заразени футболисти и нестандартно преформатиране на национални първенства и европейски турнири, един срещу друг в Лисабон се изправиха ПСЖ, за първи път в историята си и петкратния носител на трофея Байерн.

Още с първия съдийски сигнал и двата отбора демонстрираха открита игра и глад за голове. Първата опасност дойде в 6-ата минута след удар на Тиаго Алкантара, който стреля над вратата. Няколко минути по-късно Килиан Мбапе подложи на сериозна проверка защитата на баварците.

В 18-та минута Неймар изправи на нокти привържениците на Байерн пред телевизионните екрани, изправяйки се сам срещу Нойер, но хладнокръвието на немския страж спаси вратата му суха.

Отговорът на немската машина не закъсня и в 22-ата Левандовски с технично завъртане стреля във вратата на Навас, но топката срещна гредата.

В добавеното от съдията време Коман падна в наказателното поле и германците поискаха дузпа, но италианския съдия Даниеле Орсато не отсъди нарушение.

Второто полувреме започна с напрежение, което ескалира в 52-ата минута, когато възникна стълкновение между Серж Гнабри и Паредес заради груб подход към Неймар. Разпрата завърши с два жълти картона.

В 59-ата минута, след продължителна и последователна атака последва центриране на Кимих към Коман, който с глава наказа бившите си съотборници. Последваха още няколко сериозни атаки към вратата на ПСЖ.

Още спортни новини четете тук!

В 65-ата минута Марко Верати замени Паредес и внесе свежа сила в редиците на парижани. Последваха чудесно включване на Мбапе, който пропусна да засече пред вратата и спасен удар на Маркиньос след брилянтно подаване на Ди Мария.

В 73-ата минута французите претендираха за дузпа за нарушение срещу Мбапе, но отново Орсато остана белмълвен.

До края на мача баварците не дадоха никакви шансове за промяна на резултата, спечелвайки шестата си титла от 11 финала.

 

Новини