Banksy нарисува графити в село близо до Киев

Световноизвестният стрийт художник продължава да е анонимен

13 ноември 2022
social
Снимка от instagram/banksy.

Мистериозният уличен художник Банкси създаде графити в село Бородянка близо до Киев.

Той публикува в профила си в Инстаграм снимки на творба върху разрушена къща и надпис "Бородянка, Украйна". Обикновено публикуването на творба от Банкси в Инстаграм се възприема като признаване на авторство. На стената на разрушена сграда край украинската столица Банкси изобразява гимнастичка, балансираща на ръцете си върху парче бетон. Британският артист не коментира посещението си в Украйна.

banksy-1.jpg

В миналото известният уличен художник е пътувал до кризисни зони, включително Западния бряг.

По-рано, през март, анонимен собственик продаде произведение на Банкси на търг за 106 000 долара, като обеща да изпрати приходите за хуманитарна помощ за Украйна. Банкси не е първата знаменитост, която посещава Украйна от началото на руската инвазия. Анджелина Джоли, Джесика Частейн, Шон Пен, Бен Стилър и други известни личности вече посетиха Украйна тази година.

Самоличността на Банкси остава неизвестна. Той е художник на графити от Бристъл, Англия. Името, рождената му дата и родното му място не са напълно ясни, защото самият Банкси предпочита да бъде анонимен. Негови графити има най-вече в Лондон, но и навсякъде по света. Творбите му, често на социална тема или за лицемерието на властите, са много популярни. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Banksy (@banksy)

Новини