The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Бащата на серийния убиец Джефри Дамър ще съди Netflix
Бащата на серийния убиец Джефри Дамър ще съди Netflix
Снимка: Netflix
Бащата на серийния убиец Джефри Дамър ще съди Netflix Понеделник, 24.10.2022 г., 08:05 ч. Той е недоволен, че създателите на сериала са романтизирали образа на Джефри

Лайънъл Дамър, бащата на серийния убиец Джефри Дамър, планира да съди платфомата Netflix, която пусна поредицата за неговия син Monster: The Jeffrey Dahmer Story, превърнала се моментално в хит. Той е недоволен, че създателите на сериала са романтизирали образа на Джефри, който е извършил много престъпления - между 1978 и 1991 г. той брутално е убил 17 мъже и юноши. В допълнение, създателите на филма не са се свързали с Лайънъл, докато са работили по шоуто, нито с авторите на документалния филм на Netflix Conversations with a Killer: The Jeffrey Dahmer Tapes, а и са използвайки кадри за Джефри без разрешение.

Помощник на 86-годишния Лайънъл каза пред The Sun, че подстрекаваният интерес към историята на сина му е докарал мъжа до нервен срив. След като документалните и игрални сериали бяха излъчени по Netflix, феновете на Джефри отново започнаха да идват в дома на Лайънъл, а eBay дори трябваше да забрани продажбата на костюми в стил Дамър, които започнаха да се търсят. Според помощника на Лайънъл, представителите на Netflix не са били загрижени за състоянието на бащата на един от най-известните убийци в света и са допуснали „хаоса“ около него.

Преди това роднини на една от жертвите му критикуваха сериала за Дамър. Те също така заявиха, че създателите на шоуто не са се свързвали с тях и не са преценили, че то може да ги травмира повторно, пресъздавайки тежки епизоди от миналото им.

 

Коментари