Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Бдение в памет на Милен Цветков в няколко града
Бдение в памет на Милен Цветков в няколко града
Снимка: БГНЕС
Бдение в памет на Милен Цветков в няколко града Четвъртък, 30.04.2020 г., 14:25 ч. Хората настояха за безпристрастно разследване на трагедията и адекватно наказание за виновните за смъртта на журналиста

Десетки граждани се събраха пред Съдебната палата в София и в други градове на бдение в памет на журналиста Милен Цветков, който загина в катастрофа, докато чакаше на червен светофар с колата си в столицата на 19-и април.

Участниците в бдението настояха за безпристрастно разследване на трагедията, отнела живота на Цветков, и адекватно наказание за нея.

Подобни прояви имаше и в други градове.

Пред Съдебната палата в Бургас настояха за по-високи присъди за шофьорите, причинили смърт на пътя, и реално изтърпяване на наказанията в пълния им размер. Те призоваха смекчаващи вината обстоятелства да не се вземат предвид, когато има употреба на наркотици и алкохол.

Велина Павлова от организаторите на бдението подчерта пред БНР необходимостта от законодателни промени, като изтъкна случая от региона на Бургас: „През 2018 г. едно семейство от Карнобат, момичето беше бременно в 7-мия месец. Един румънски шофьор ги уби на магистрала "Тракия“. Той също е бил под влиянието на наркотици. Максималната присъда, която са му дали е 9 г. Тя не е окончателна и той ще я обжалва“.

Листовки със снимката на журналиста Милен Цветков и надпис „За един човек, живял достойно“ поставиха и пред сградата на Съдебната палата във Варна граждани, които излязоха на протест срещу безумието по пътищата. Някои от тях дойдоха с децата си и оставиха цветя пред плакатите на Цветков, те поискаха максимална присъда за убийството му и още по-строго законодателство за убийствата на пътя.

Коментари