Benny Andersson с кавър на “Learn to Fly” на Foo Fighters

Реакцията му е в отговор на жест от страна на Dave Grohl през уикенда

30 юни 2022
social
Снимка от БГНЕС

Benny Andersson сподели свой кавър на пиано на парчето на Foo Fighters “Learn to Fly”, дни след като Dave Grohl излезе на сцената на фестивала “Гластънбъри” с блуза на ABBA. 

Фронтменът на бандата се присъедини към Paul McCartney в събота, когато легендата от Beatles беше хедлайнер на вечерта на главната сцена “Пирамидата”. Grohl свири по време на изпълненията на “Band on the Run” на Wings и “I Saw Her Standing There” на ливърпулската четворка, а след това излезе отново за “The End” заедно с другия специален гост Bruce Springsteen. Това беше първото участие на Grohl в голямо музикално събитие, след като през март внезапно почина барабанистът на Foo Fighters Taylor Hawkins.

В събота музикантът беше облечен с блуза със златно лого на ABBA, а на ръкава на дясната му ръка имаше буквата “T” във формата на ястреб в чест на покойния му колега от бандата. 

Сега Andersson върна жеста на Grohl като публикува видео в социалните мрежи, в което свири “Learn to Fly” от третия албум на групата “There Is Nothing Left to Lose”, който излезе през 1999 г.

В края на краткото клипче Andersson разтваря ризата си, под която се вижда, че носи тениска на Foo Fighters. 

На този фон продължава серията концерти “ABBA Voyage” в Лондон на четирите аба-тари на членовете на шведските легенди.

През септември Grohl ще се върне в Лондон за концерт в памет на Hawkins, който ще се проведе на стадион “Уембли”. Сред специалните гости ще бъдат Liam Gallagher, Chrissie Hynde, John Paul Jones, Stewart Copeland и Roger Taylor.

 

Новини