Betty White почина седмици преди да стане на 100 години

Комедийната актриса е една от иконите на телевизията и киното

31 декември 2021

Обичаната американска актриса Betty White е починала само няколко седмици преди да навърши столетие, съобщава TMZ като се позова на полицията в Лос Анджелис. Комедийната икона е починала в дома си сутринта в петък.

Американската икона има най-продължителната кариера за жена в телевизията - Betty участва в различни сериали през последните 8 десетилетия, като започва в далечната 1939 г.

Betty White е най-известна с ролята си на Rose Nylund в сериала "Златните момичета" ("The Golden Girls"), който се излъчва от 1985 до 1992 г.

Звездата започва работа в радио програми през 40-те години на миналия век, по-късно прави и собствено радио шоу.

Големият ѝ пробив в телевизията идва с комедийната роля на Sue Ann Nivens през 1973 г. в "The Mary Tyler Moore Show", което се излъчва до 1977 г., а след това прави и "The Betty White Show".

Актрисата има над 115 роли в кариерата си.

Betty има 5 награди "Еми", както и отличия от Гилдията на критиците, Американските комедийни награди и дори печели "Грами" през 2012 г. Номинирана е няколко пъти за "Златен глобус" и има няколко почетни награди от различни церемонии за цялостната ѝ кариера и принос към киното и телевизията.

White беше на 99 години и щеше да навърши 100 години на 17-и януари. Актрисата няма деца и през годините неуморно подкрепя различни каузи в защита на животните. Тя дори отказала участие в комедията "Колкото толкова", заради сцена, в която куче е изхвърлено през шахта за боклук.

Новини