The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Beyoncé отново счупи рекорд
Beyoncé отново счупи рекорд
Снимка: facebook
Beyoncé отново счупи рекорд Понеделник, 08.08.2022 г., 18:00 ч. Този път за най-много последователни No. 1 албуми в Billboard 200

Само седмица след като Beyoncé пусна на пазара новия си албум "Renaissance", певицата очаквано оглави класацията за албуми в САЩ Billboard 200.

Това е седмият самостоятелен албум на Beyoncé, от общо седем солови до момента, който дебютира на 1-во място в класацията. Така Beyonce чупи още един рекорд в историята на Billboard - за жена изпълнител с най-много No. 1 албуми, изкачили се до върха в първата седмица от пускането им в продажба.

Междувременно скандалите около албума продължават, най-вече заради многото заемки от други песни в него. Миналата седмица дори се наложи една от песните в албума да бъде заменена, заради критика от страна на колежката ѝ Kelis, че Beyoncé е използвала без разрешение семпъл от класиката ѝ “Milkshake”.

Въпреки, че "Renaissance" е под Nо. 1 в Billboard 200, албумът не е най-продаваният такъв, излязал през 2022 г. Този рекорд за момента се държи от “Harry’s House” на Harry Styles.

Beyoncé оглави и британската класация за албуми с "Renaissance". Това е четвъртата колекция, с която звездата застава начело на чарта. Втората позиция е за Harry Styles с "Harry's House". В класацията за сингли обаче Beyoncé загуби битката от шотландското дуо LF System и тяхната песен "Afraid to Feel".

Коментари