The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Beyoncé отрече обвиненията на Right Said Fred
Beyoncé отрече обвиненията на Right Said Fred
Снимка: facebook
Beyoncé отрече обвиненията на Right Said Fred Неделя, 09.10.2022 г., 12:39 ч. Певицата използва част от техния хит "I'm Too Sexy" в песента си "Alien Superstar" 

Beyoncé категорично отрече твърдението на Right Said Fred, че е използвала елементи от техния хит "I'm Too Sexy" в нейната песен "Alien Superstar" без разрешение.

В изявление представител на мегазвездата заяви: “Не само, че дадоха разрешение, но и дори говориха публично колко са благодарни, че в албума”. 

През лятото, седмица преди Beyoncé да пусне “Renaissance”, в акаунта на Right Said Fred в Twitter беше написано “хубаво да бъдеш посочен като автор в новия албум на Beyonce".

Говорителят добави, че екипът на звездата е помолил за позволение за ползване издателя на Right Said Fred на 11-и май и той е дал одобрението си на 15-и юни. Освен това за използването семпъла е било заплатено през август.

Братята Fred и Richard Fairbrass, както и бившият член на състава Rob Manzoli, са посочени като съавтори в песента на Beyoncé. Въпреки това обаче по-рано през седмицата в интервю за вестник “The Sun” те казват, че тя е използвала техния хит от 1992 г. без разрешение и наричат певицата “арогантна”.

"Обичайно артистът се свързва с нас, но Beyoncé не го направи, защото е много арогантна личност, вероятно си е мислила “опитайте се да ме хванете”, така че разбрахме за това, когато и вие. Но всички други, като Drake и Taylor Swift, те ни потърсиха".

Drizzy използва семпъл от песента в неговия хит от миналата година "Way 2 Sexy", а Swift го направи през 2017 г. в "Look What You Made Me Do".

Братята казаха още “За да използват нашата мелодия, те трябваше да получат разрешение от нас, затова изпратиха демо запис, ние го одобрихме и бяхме посочени като съавтори. В това нещо на Beyoncé има 22-ма автори, което смешно, така че може да получим около 40 паунда”. 

Това са поредните обвинения към звездата заради новия ѝ албум. Подобни имаше от страна на Kelis заради използването на нейния хит “Milkshake” в песента “Heated”. А в Twitter певицата Diane Warren попита “Как е възможно една песен да има 24-ма автори? Не критикувам, просто съм любопитна”. 

 

 • Add to Phrasebook
   
  • No word lists for Bulgarian → Bulgarian...
    
  • Create a new word list...
 • Copy
Коментари