Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Beyonce пя за Kobe Bryant
Beyonce пя за Kobe Bryant
Снимка: кадър YouTube
Beyonce пя за Kobe Bryant Вторник, 25.02.2020 г., 09:35 ч. Певицата откри събитие в памет на баскетболната звезда в "Стейпълс сентър"

Най-известните баскетболисти, актьори, певци и други звезди от спорта и шоубизнеса се разделиха на емоционална церемония със загиналия баскетболист Kobe Bryant. Мемориалът в зала "Стейпълс сентър", където спортистът прекара звездната си кариера, беше наречен "Тържество на живота".

Beyonce откри събитието със силно емоционално изпълнение на нейния хит “XO”, заедно с хор, и призова всички в залата да пеят заедно с тях, защото това е била една от любимите песни на спортиста. Последва и песента й "Halo".

ERmN4oIWAAAmcHf.jpg

След звездата на сцената трогателни речи държаха телевизионния водещ Jimmy Kimmel, както и вдовицата на баскетболиста Vanessa.

В събитието се включи и Alicia Keys, която изсвири на пиано “Лунната соната” на Бетовен заедно с музиканти на струнни инструменти. А причината да избере точно тази композиция е, че приживе Kobe се е учил да я свири, за да я изпълни пред съпругата си като романтичен жест. Певицата отдаде почит на Kobe Bryant с музикално изпълнение и по време на церемонията на наградите “Грами”, на която беше водеща и която също се проведе в "Стейпълс сентър" часове след трагичния инцидент.

След нейното участие на събитието снощи легендата на NBA Michael Jordan също говори пред присъстващите за своя голям приятел, когото е приемал като по-малък брат.

Реч държа и съотборника на Bryant Shaquille O’Neal, а Christina Aguilera изпя пред препълнената зала "Ave Maria".

Междувременно стана ясно, че Vanessa Bryant е завела дело срещу компанията собственик на хеликоптера, с който загинаха съпруга и дъщеря й. Пилотът също беше сред жертвите на тежкия инцидент. В иска е отбелязано, че пилотът Ара Зобаян е пренебрегнал неблагоприятните условия за летене, които са принудили дори полицията на Лос Анджелис да приземи за деня своите два хеликоптера. Компанията "Айланд Експрес Хеликоптерс" и пилотът са "били длъжни да приложат нужната предпазливост, която всеки изряден пилот би приложил при подобни условия". В иска също така се допълва, че Зобаян не е направил оценка на условията, преди да вдигне хеликоптера във въздуха, нито е отменил полета, щом веднъж е видял гъстата мъгла горе. Компанията от своя страна е оторизирала полета, въпреки че е била наясно с опасните условия за летене. След инцидента "Айланд Експрес Хеликоптерс" спря да извършва полети.

Коментари