Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Без гигантски балони за Деня на благодарността в САЩ
Без гигантски балони за Деня на благодарността в САЩ
Снимка: БГНЕС
Без гигантски балони за Деня на благодарността в САЩ Вторник, 26.11.2019 г., 10:43 ч. Силен вятър може да стане причина традиционният парад в Ню Йорк да остане без надуваемите атракции за първи път от 48 години

Времето може да стане причина за отмяна на традиционния парад с гигантски балони за Деня на благодарността в САЩ.

Според Националната метеорологична служба на страната заради силния вятър, който се очаква в четвъртък, 16-те пълни с хелий балони във формата на различни герои, които по традиция се носят над улиците в Ню Йорк по време на прочутия парад, може да се наложи да останат на земята.

Това ще първият път от 1971г., когато климатичните условия стават причина за приземяване на балоните.

През 1998г. властите издадоха предписания при какви условия надуваемите атракции не могат да бъдат пускани да летят над улиците на мегаполиса. Година преди това силен вятър запрати Котката с шапка в една от уличните лампи, като четирима души пострадаха при инцидента, включително жена, която три седмици беше в кома.

През годините оттогава е имало и други инциденти.

Съдбата на балоните за парада ще бъде решена сутринта в четвъртък преди събитието.

Добрата новина е, че за разлика от миналата година, когато по време на парада в Ню Йорк беше регистриран вторият най-студен Ден на благодарността с температура -7 градуса по Целзий, тази година се очаква приятно слънчево време и температура от почти 10 градуса.

Коментари