Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Без известни хитове в президентската кампания в САЩ
Без известни хитове в президентската кампания в САЩ
Снимка: БГНЕС
Без известни хитове в президентската кампания в САЩ Сряда, 29.07.2020 г., 17:11 ч. Музиканти се обединиха в искането си да спре употребата на хитовете им без разрешение за политическа пропаганда

Музикални величия се обединиха в искането си тяхна музика да не се използва в президентската кампания на САЩ, без тяхно разрешение. Призивът на звездите беше изпратен под формата на отворено писмо до кандидатите на републиканците и демократите.

Множество световноизвестни музиканти се оплакаха, че при предишните президентски избори в САЩ, някои от песните им се били използвани без позволение, най-вече от страна на настоящия държавен глава Доналд Тръмп.

"Получаването на разрешение от страна на изпълнителите е единственият начин да предпазите вашите кандидати и да се избегнат ненужни юридически спорове и полемики", изтъкват авторите на писмото. Сред тях са "Ролинг стоунс", които още в края на юни заплашиха Тръмп, че ще го изправят пред съда, ако неговият екип не престане да използва в кампанията му хита им "You Can't Get Always What You Want".

The Rolling Stones забиват с Jimmy Page в "Scarlet"

Авторите на откритото писмо изтъкват, че проблемът не е нов и той не засяга само една политическа партия. Под документа са се подписали още групата "Пърл джем", певиците Сиа и Лорд, съставът "Ар И Ем" и др.

Освен "Стоунс" и други музиканти бяха ядосани от неправомерното използване на техни песни за политическа пропаганда. Сред тях са наследниците на Принс, Адел, Нийл Йънг, Фарел Уилямс, Риана, "Аеросмит" и "Куин".  

Коментари