Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Безплатен билет за метрото срещу пластмаса в Рим
Безплатен билет за метрото срещу пластмаса в Рим
Снимка: pixabay.com
Безплатен билет за метрото срещу пластмаса в Рим Петък, 04.10.2019 г., 15:12 ч. За всяка една върната бутилка, ползващите метро ще получават в замяна кредит от 0.05 евро, с който могат да си купят билет онлайн

Безплатни билети за метрото за жителите на Рим в замяна на пластмасови бутилки. Това е част от плана да бъде направен града по-природосъобразен. Инициативата „Пластмаса за билет“ е по инициатива на компанията за градски транспорт в италианската столица. Шефовете на фирмата обясниха, че заради положителното отношение на гражданите, инициативата ще обхване цялата система на метрото и ще бъде удължена до юли 2020 година.

Съгласно плана, пътниците могат да предават пластмасови бутилки в специални машини, поставени на станциите на метрото. За всяка една върната бутилка ще получават в замяна кредит от 0.05 евро, с който могат да си купят билет онлайн. За целта е необходимо да бъде свалено приложение на мобилния телефон, което регистрира броя на билетите в зависимост от върнатите за рециклиране бутилки.

Цената на стандартен билет, валиден за 100 минути пътуване с метрото и автобусите струва 1.50 евро, така че срещу 30 бутилки пътуването излиза напълно безплатно, отбелязва компанията за градски транспорт в италианската столица.

Коментари