Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Безплатна почивка в Италия
Безплатна почивка в Италия
Безплатна почивка в Италия Събота, 27.06.2020 г., 08:58 ч. За целта трябва да се запълни специална заявка на италиански език и да се посочи причината за пътуването до Молизе.

Регионът Молизе, който е на два час път от Рим, предлага на туристите безплатна ваканция. Летовниците могат да дойдат в Молизе със своите семейства и цяла седмица да живеят в пустеещите къщи с две, три или четири спални.

На туристите са предложени 40 безплатни почивки за периода от 4 юли до 3 октомври. За целта трябва да се запълни специална заявка на италиански език и да се посочи причината за пътуването до Молизе.

В района живея 305 000 жители. Местният активист Енцо Луонго , който е един от авторите на проекта, сподели пред журналисти, че в региона много къщи години наред стоят празни, защото стопаните им се преместели в „по-богати райони”.

Миналия ноември властите на сицилианския град Камарата решиха да привлекат нови жители, предлагайки им безплатни къщи. Според кмета Винчензо Джамброне това се наложило „ за да „не изчезне градът”. Заради преместването на жителите в по-големи градове населението на Камарата паднало до 6000 жители.

Коментари