Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Безплатното паркиране в центъра на София остава
Безплатното паркиране в центъра на София остава
Снимка: БГНЕС
Безплатното паркиране в центъра на София остава Сряда, 15.04.2020 г., 17:14 ч. Кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че мярката се удължава до края на следващата седмица

Безплатното паркиране в „синя“ и „зелена“ зона в София се удължава до 26-и април. Това обяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook само ден, след като заяви в телевизионно интервю, че след 21-и април паркирането в центъра на града отново ще стане платено.

За месец март загубите на Центъра за градска мобилност от безплатното паркиране в зоните и продажбата на билети са 6 млн. лв. А загубите на транспортните оператори заради намаления пътникопоток са 6.5 млн. лева, обясни кметът вчера.

От 13-и март Столичната община въведе безплатно паркиране в „синя“ и „зелена“ зона за времето на извънредното положение, което тогава трябваше да действа до 13-и април. След удължаването му с още един месец, общината удължи срока за безплатно паркиране само до 20-и април. Но, по думите на Фандъкова, натовареността на зоните е достигнала 100% в последните седмици и затова тя обяви вчера, че ще преразгледа решението си за безплатно паркиране.

Коментари