Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Били Айлиш ще пее и на наградите "Оскар"
Били Айлиш ще пее и на наградите
Снимка: twitter
Били Айлиш ще пее и на наградите "Оскар" Четвъртък, 30.01.2020 г., 12:20 ч. Тазгодишната носителка на 5 награди "Грами" ще направи "специално" изпълнение

Били Айлиш, която триумфира на наградите "Грами", ще пее на предстоящата церемония за водещите киноотличия "Оскар".

Преди броени дни 18-годишната Айлиш спечели пет грамофончета, в това число и четирите основни награди - за албум, запис и песен на годината, и за най-добър нов изпълнител. С постижението си американката стана едва вторият изпълнител след Кристофър Крос през 1981 г., "обрал" в една и съща нощ основните призове "Грами".

Били Айлиш и американската Академия за кинематографично изкуство и наука, която присъжда "Оскар"-ите, оповестиха в социалните медии, че младата звезда на музиката ще излезе на сцената на театър "Долби" за "специално" изпълнение. Наградите на киноакадемията ще бъдат раздадени на 9-и февруари.

Съобщението, че Били Айлиш ще пее на наградната церемония породи предположения, че тя ще представи за първи път тематичното парче от новия филм "Смъртта може да почака" от поредицата за Джеймс Бонд. По-рано през месеца беше оповестено, че именно Айлиш е избрана да напише песента в съавторство с по-големия си брат Финиъс О'Конъл и да я изпълни. Тийн сензацията не е включена в списъка с изпълнители, които ще представят номинираните за "Оскар" композиции в категорията за песен от филм, включващ Елтън Джон, Идина Мензел, Синтия Ериво, Ранди Нюман и Криси Мец.

Коментари