The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Близо 5000 лв. глоби на софиянци за непочистен сняг
Близо 5000 лв. глоби на софиянци за непочистен сняг Сряда, 06.01.2010 г., 18:47 ч. Близо 5000 лева глоби, над 760 констативни протокола и 57 акта за неизчистен сняг съставиха столичните инспектори

Близо 5000 лева глоби, над 760 констативни протокола и 57 акта за неизчистен сняг съставиха столичните инспектори.

Санкциите са издадени след проведените проверки на 5 и 6 януари за непочистени прилежащи територии от физически и юридически лица в 24-те района на Столична община. Най-много нарушения са констатирани в районите „Средец" и „Възраждане".

Столичният инспекторат напомня на гражданите на София, че те също имат ангажименти по зимното поддържане на града и трябва да полагат грижи и да предприемат необходимите мерки за почистване от сняг, лед и ледени висулки на ползваните от тях недвижими имоти или части от тях, както и прилежащите им територии, като паркинги, гаражи, подстъпи към сградите и т.н.

Ангажимент на фирмите оператори за зимния сезон са булевардите, улиците с масов градски транспорт, с обществена значимост и вътрешнокварталните улици до степен на проходимост при зимни условия.

Снегът при почистването се измества в регулите. Не се допуска струпване на снежни маси в обсега на спирките на масовия градски транспорт и в основата на дърветата. В оперативните планове на фирмите е включено и почистване на площади, части от тротоари, мостове, пасарелки и др.

Източник: DarikNews.net

Коментари