Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Бомба със закъснител" в кината този януари
Снимка: Forum Film Bulgaria
"Бомба със закъснител" в кината този януари Петък, 03.01.2020 г., 11:21 ч. Провокативният филм ще ни отведе зад кулисите на един от най-разтърсващите медийни скандали

Един от най-обсъжданите и провокативни филми, вдъхновен от действителни събития, "Бомба със закъснител", съвсем скоро ще излезе и по българските кина. Продукцията вече има множество награди и номинации, включително и за „Златен глобус“ за впечатляващите изпълнения на Чарлийз Терон и Марго Роби като Мегън Кели и Кейла Посписил. Невероятният актьорски състав, който се допълва от емблематичните Никол Кидман и Джон Литгоу, ни отвежда зад кулисите на най-могъщата и противоречива медийна империя на всички времена и ни прави свидетели на разтърсващите събития, довели до изобличаването и оттеглянето от длъжност на създателя на Fox News Роджър Ейлс.

Bombshell-GoldenGlobes.jpg

Носителката на „Оскар“ Никол Кидман влиза в ролята на известната журналистка Гретчен Карлсън, която става първата жена, повдигнала обвинение за сексуален тормоз срещу Ейлс. Към нея се присъединява популярната водеща Мегън Кели, която дълго време отказва да свидетелства срещу Ейлс и в чиято роля е носителката на „Оскар“ Чарлийз Терон. Номинираната за „Оскар“ Марго Роби изиграва младата Кейла Посписил – събирателен образ на няколко жени. Кейла е амбициозна и интелигентна, но същевременно и доста наивна. В ролята на Роджър Ейлс е виртуозният Джон Литгоу, който прави една от най-силните роли в кариерата си.

Поглед към "Бомба със закъснител", темите, които разглежда, и страхотното изпълнение на Чарлийз Терон, което спечели (поредното) признание на филмовите специалисти, ни дава най-новият, ексклузивен клип „Гореща линия“. Видеото изобличава илюзията за сигурност, която дава телефонна линия за оплаквания в компанията, която би трябвало да бъде в помощ, разкрива една неприемлива и ужасна ситуация, която се наблюдава в доста професионални сфери и нива на модерното ни общество, и загатва как е възможно поведението на Роджър Ейлс да остане безнаказано толкова дълго време.

Сценарист на "Бомба със закъснител" е Чарлз Рандолф – носител на „Оскар“ за оригиналния сценарий на финансовата драма "Големият залог", а режисьор е Джей Роуч ("Смяна в плана"). Освен Никол Кидман, Чарлийз Терон, Марго Роби и Джон Литгоу в ролите ще видим още Марк Дуплас, Алисън Джани, Дженифър Морисън, Кони Бритън, Кейт Макинън, Алис Ив и легендата Малкълм Макдауъл като Рупърт Мърдок.

"Бомба със закъснител" „взривява“ кината на 10-и януари.

Коментари