Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Брадата и мустаците пазят от рак
Брадата и мустаците пазят от рак
Брадата и мустаците пазят от рак Неделя, 30.08.2020 г., 09:17 ч. „Всъщност брадата, бакенбардите и мустаците не са просто елемент от стил или мода - те освен всичко друго имат свойства, полезни за кожата“, отбеляза специалистът.

Дерматологът и кандидат на медицинските науки Наталия Козлова разказа в интервю за портала AiF как поддържането на брада помага за опазване здравето на човека.

„Всъщност брадата, бакенбардите и мустаците не са просто елемент от стил или мода - те освен всичко друго имат свойства, полезни за кожата“, отбеляза специалистът.

Според нея наличието на брада и мустаци по лицето помага да се задържат естествените масла в кожата, което от своя страна я поддържа добре хидратирана.  

„Брадата и всяка друга растителност по кожата на лицето надеждно предпазва кожата от пряко излагане на вредното ултравиолетово лъчение и това е отличен начин за защита срещу рак“, каза Козлова. Също така, мустаците намаляват алергичните реакции. 

Джейсън Момоа обръсна брадата си с еко послание

„В края на краищата те действат като вид филтър, който предотвратява навлизането на дразнители директно от външната среда в носа“, обясни лекарят.

През зимата брадата помага да се предпази лицето от негативните ефекти на студения въздух и вятър да се запази кожата топла, каза специалистът.

Коментари