Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Bradley Cooper и Alfonso Cuarón с номинация за режисьор
Bradley Cooper и Alfonso Cuarón с номинация за режисьор
Bradley Cooper и Alfonso Cuarón с номинация за режисьор Сряда, 09.01.2019 г., 12:00 ч. Гилдията на американските режисьори обяви претендентите за нейните награди тази година

Bradley Cooper, Alfonso Cuarón и Spike Lee са сред номинираните за отличията на Гилдията на режисьорите, а общо петте имена в основната категория бяха съобщени снощи. Cuaron е номиниран за най-добър режисьор за драмата “Рома”, Cooper за “Роди се звезда”, а Lee - за лентата “Черен в клана”. Другите двама номинирани са Peter Farrelly за “Зелената книга” и Adam McKay за “Vice”, които са и другите два най-популярни в настоящия награден сезон филми.

Името на Bradley Cooper е записано и в другата важна категория - за режисьорски дебют. Освен него в нея са включени Bо Burnham ще се състезава с филма "Осми клас", Carlos Lopez Estrada ("Мъртва точка"), Matthew Heineman ("Лична война") и Boots Riley ("Извинете за безспокойството").

"Роди се звезда" и "Черен в клана" вече имат номинации в топ категорията от трите най-важни гилдии - на режисьорите, продуцентите и на актьорите, което увеличава шансовете им за "Оскар". През последните 20 години само трима носители на режисьорската награда на Гилдията на режисьорите не са печелили "Оскар" в съответната категория. Това са Ang Lee за "Тигър и Дракон", Rob Marshall с "Чикаго" и Ben Affleck за "Argo".

Победителят на "Златните глобуси" "Бохемска рапсодия" очаквано не присъства в номинациите на Гилдията на режисьорите. Режисьорът Bryan Singer беше уволнен по средата на снимките заради различни проблеми и беше заменен от Dexter Fletcher.

Победителите ще бъдат обявени на 2-и февруари след гласуване на 17 000 членове на Гилдията.

Коментари