Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Бриджит Джоунс е най-вдъхновяващата филмова героиня
Бриджит Джоунс е най-вдъхновяващата филмова героиня
Снимка: facebook
Бриджит Джоунс е най-вдъхновяващата филмова героиня Понеделник, 09.03.2020 г., 10:29 ч. Според проучване направено сред дамите по случай Международния ден на жената - 8-и март

Бриджит Джоунс беше обявена за най-вдъхновяващата филмова героиня на всички времена. Изиграна на големия екран от актрисата Рене Зелуегър, тя оглавява списък, създаден въз основа на изследване, поръчано по повод Международния ден на жената - 8-и март.

Ерин Брокович, в чиято роля се превъплъти Джулия Робъртс, е на второ място, а третото заема Хърмаяни Грейнджър от поредицата за Хари Потър, която беше пресъздадена от Ема Уотсън. В челната петица са също персонажите Мери Попинс и Матилда от едноименните филми.

Сред другите женски персонажи в списъка са Бел от "Красавицата и Звяра", Мулан и принцеса Лея, чийто образ беше изграден от покойната актриса Кари Фишър, от "Междузвездни войни". Списъкът с филмовите супергероини включва също Капитан Марвел, Черната вдовица, Валкирия и Жената-котка.

"Фактът, че Бриджит и Ерин са начело в списъка, показва, че жените харесват сложни персонажи, които с хумор и състрадание преодоляват препятствия в живота си - заяви кинокритикът Ана Смит. - Дори персонажите в жанра фентъзи са завършени и нямат нищо общо със стереотипи от фантастиката". 

Коментари