Britney Spears отново осъди отношението на семейството си към нея

40-годишната певица публикува в YouTube 22-минутно послание

29 август 2022
social
Снимка от БГНЕС

Britney Spears осъди за пореден път отношението на семейството си към нея.

40-годишната певица публикува в YouTube 22-минутно послание, в което говори за живота си по време на и след премахването на 13-годишното попечителство над нея, упражнявано главно от баща ѝ Jamie Spears. Достъпът до видеото по-късно беше ограничен, но ,разбира се, то беше разпространено в други канали. 

По думите на Britney тя е имала множество предложения да разкаже за преживяното, като са ѝ били предлагани големи суми за целта, включително за интервю пред Oprah Winfrey, но тя е отказала. Според нея било малко глупаво да се вземат пари за това. 

Във видеото, което на практика е само аудиозапис, Britney твърди, че от средата на 20-те ѝ години Jamie не ѝ позволявал да се вижда с никого. 

Ситуацията станала още по-лоша, като според Britney е бил повикан екип на специалните части в дома ѝ, а тълпи папараци снимали, докато я изнасяли на носилка към линейката, след нервния срив. Тя обаче казва, че не разбирала защо се прави всичко това, а по-късно осъзнала, че е било умишлено. Жена представила идеята за попечителството на баща ѝ, а майка ѝ дори му помогнала да я осъществи. Певицата казва, че в организима ѝ тогава не е имало нито алкохол, нито наркотици, а действията на семейството ѝ били чисто и просто тормоз. 

След две седмици в болница, Britney казва, че веднага трябвало да се върне на работа: "Трябваше да правя, каквото ми се казва. Всеки ден ми повтаряха, че съм дебела и трябваше да тренирам… Караха ме да се чувствам като едно нищо… И аз търпях всичко това, защото се страхувах”. В онези години изпълненията си звездата определя като “ужасни”, защото била като “робот”: “Не можех да ходя никъде, нямах и пари в брой… Беше като някаква конспирация, в която хората говореха, че съм суперзвезда и в същото време се отнасяха с мен като с нищо”. 

По времето, когато започнала да работи над албума си “Glory” от 2016 г., Britney започнала да си “връща искрата”: “Трябваше да се държа така сякаш всичко е наред през цялото време и аз го правех, защото знаех, че може да ме наранят”. 

Певицата твърди също, че дребен коментар довел до това да я изпратят в клиника през 2017 г.  Тогава се зародило и движението #FreeBritney, което накарало звездата да се запита защо семейството ѝ не прави същото: “Тези хора на улицата се бореха за мен, но сестра ми и майка ми не правеха нищо”, казва тя за Jamie Lynn и Lynne Spears,  "... не можех да разбера защо семейството ми се съгласява на всичко това”. А през цялото време дълбоко в себе си Britney казва, че осъзнавала, че не е направила нищо грешно и не заслужава да бъде третирана по този начин. 

Lynne коментира твърденията на дъщеря си в Instagram, като написа, че през цялото време е правила всичко по силите си да ѝ помогне да осъществи мечтите си, но и да се справи с тежките моменти. И добавя, че трябва да водят  този разговор лично, очи в очи, но Britney отказвала всякакви опити за контакт през годините. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Lynne Spears (@lynnespears_rf)

Всичко това идва на фона на музикалното завръщане на Britney, за което ѝ помогна Elton John. Двамата издадоха дуета “Hold Me Closer” в петък.

 

Новини