Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Брус Спрингстийн с нов албум
Брус Спрингстийн с нов албум
Брус Спрингстийн с нов албум Петък, 03.05.2019 г., 10:00 ч. „Western Stars“ черпи вдъхновение от поп класиките, създадени в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век

„Western Stars“, 19-ият студиен албум на Брус Спрингстийн, излиза на 14-ти юни тази година. В България Вирджиния Рекърдс/Sony Music издава албума в деня на световната му премиера.

„Western Stars“, първият студиен албум на Брус Спрингстийн от пет години насам, го отвежда по нов музикален път.

“Този албум е завръщане към песните от соловата ми кариера, характерни с отличаващия се бърз ритъм, вокални хармонии и оркестрални аранжименти. Western Stars е моята лична кутия за бижута от песни“. – споделя Брус Спрингстийн. 

BS

„Western Stars“ включва 13 песни, а лириката покрива традиционни теми за американската публика като изолацията и общността, дома, връзката със земята и неизменната надежда, за дългия път през самотните магистрали сред безкрайната пустинна пустош и т.н.

Пилотният сингъл от албума е песента "Hello Sunshine".

В записите на албума са използвани редица инструменти, сред които щрайх, валдхорни, типичната стоманена педал-китара с участието на над 20 музиканта.

Брус Спрингстийн е носител на 20 награди Грами, един Оскар и една награда Тони, въведен е в Рок енд Рол залата на славата, отличен е за заслуги от центъра Кенеди и е обявен през 2013г. от организацията MusiCares за „Личност на годината“.

От октомври 2017 до декември 2018 година, Брус Спрингстийн прави забележителна кариера на Бродуей с 236 театрални представления на шоуто ‘Springsteen on Broadway’ на сцената на „Walter Kerr Theatre“.

Коментари