Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
България се включва в Нощта на европейското кино
България се включва в Нощта на европейското кино
България се включва в Нощта на европейското кино Петък, 07.12.2018 г., 09:15 ч. Първото издание се провежда тази седмица в целия ЕС

Първото издание на Нощта на европейското кино се провежда тази седмица в целия ЕС. В него се включват повече от 7 200 души.

България ще участва в инициативата с прожекция на филма "Квадратът" тази вечер от 19:00 часа в Дома на киното.

"Киното е съществена част от нашата богата и многообразна европейска култура и допринася за укрепване на връзките между хората, изпитващи същата страст и емоция, когато гледат филм", посочи комисар Мария Габриел, отговаряща за цифровата икономика и цифровото общество. "Нощите на европейското кино са възможност да бъде показано това многообразие, както и да се демонстрира значението на подкрепата за богато, свободно и многообразно филмово производство. Посредством всички действия, предприети в полза на европейското кино, ЕС присъства в ежедневието на гражданите".

Като елемент от подпрограма "МЕДИА" на програма "Творческа Европа", инициативата "Нощ на европейското кино" има за цел да покаже как ЕС не само допринася за развитието на творческите и културните индустрии в Европа, но също така е от полза за обществото като цяло. С около 50 безплатни прожекции, планирани да бъдат осъществени в целия ЕС между 3-и и 7-и декември, тази инициатива на Европейската комисия има за цел Европа да бъде доближена до хората и същевременно да бъде отбелязано съвместно богатството на европейските филми.

Коментари