The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
„Българската Коледа“ дарява респираторни апарати
„Българската Коледа“ дарява респираторни апарати
Снимка: bgkoleda.bg
„Българската Коледа“ дарява респираторни апарати Петък, 27.03.2020 г., 17:07 ч. Първите 46 деца с тежки хронични заболявания получиха подпомагане в рамките на настоящото 17-о издание на благотворителната кампания

Първите 46 деца с тежки хронични заболявания получиха подпомагане в рамките на настоящото 17-о издание на благотворителната кампания под патронажа на държавния глава „Българската Коледа“, съобщават от инициативата. 

Удовлетворените молби на нуждаещите се деца са на обща стойност 205 724 лева. Средствата получиха деца, нуждаещи се от медикаментозна терапия със скъпоструващи лекарства. 

Благотворителната инициатива осигури и първото за тази година медицинско оборудване - респиратор беше дарен на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, а до края на месеца по един респираторен апарат ще получат и УМБАЛ „Св. Анна“ и СБАЛАГ „Майчин дом“ в София. 

Кампанията на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ продължава целогодишно – през цялата година се набират дарения за инициативата, както и молби за подпомагане. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечение или рехабилитация, може да подаде молба за подпомагане. 

На сайта на „Българската Коледа“ е публикуван редът за кандидатстване и документите, които родителите трябва да попълнят и изпратят на посочения адрес. Повече информация за благотворителната инициатива, реда за кандидатстване, както и за начините, по които могат да бъдат правени дарения, може да видите тук.

 

Коментари