Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Българският филм "Февруари" в селекцията на Кан
Българският филм
Снимка: БГНЕС
Българският филм "Февруари" в селекцията на Кан Четвъртък, 04.06.2020 г., 16:28 ч. Организаторите на престижния кинофестивал обявиха 56 заглавия, предвидени за официалната програма

Организаторите на кинофестивала в Кан обявиха официалната си програма. Събитието трябваше да се състои миналия месец, но беше отменено заради мерките срещу коронавируса.

В селекцията на престижния филмов форум са включени 56 заглавия, които щяха да участват в програмата. Сред тях са последният филм на Уес Андерсън "The French Dispatch", режисьорски дебют на актьора Виго Мортенсен "Falling" и анимацията на „Пиксар“ за джаза "За душата".

Кинофестивалът в Кан се отменя окончателно

В списъка попадна и българският филм "Февруари", който показва живота на един мъж на различни етапи - 8, 18 и 82-годишна възраст. Това е четвърто участие за режисьора Камен Калев на престижния форум. Преди това той е представял късометражния си филм "Лошият заек" и пълнометражните "Източни пиеси" и "Островът".

Избраните филми ще бъдат излъчени в кината през следващите месеци, а част от тях ще бъдат представени на фестивала във Венеция през септември.

Кинофестът във Венеция остава през септември

Коментари