The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
"Чернобил" с най-много номинации за телевизионните БАФТА
Снимка: twitter
"Чернобил" с най-много номинации за телевизионните БАФТА Четвъртък, 04.06.2020 г., 18:14 ч. Британската академия за кино и телевизия ще почете най-добрите телевизионни предавания с шоу без публика и звезди

Британската академия за кино и телевизия (БАФТА) ще почете най-добрите телевизионни предавания в страната за миналата година с шоу на живо в края на юли. Публика и звезди обаче на събитието няма да има.

С най-много номинации, 14 на брой, е сериалът "Чернобил" на HBO.

"Имахме над 500 предложения тази година... наистина беше много оспорвано", каза председателят на БАФТА Кришненду Маджумдар.

Сред номинациите на "Чернобил" са за актьор в главна роля на Джаред Харис и актьор в поддържаща роля за Стелан Скарсгард, както и за минисериал.

Сериалът "Короната" има 7 номинации.

Номинациите са в две категории - телевизия и телевизионно майсторство. Победителите от първата група ще бъдат обявени на церемония на 31-и юли. Заради пандемията от новия коронавирус се очаква печелившите да заснемат речите си, а не да присъстват на място в церемонията. Ще има и откъси на живо, представени от актьора и режисьор Ричард Айоадей.

Детайлите се уточняват, защото правилата за социална дистанция се променят.

Наградите в техническите категории ще бъдат обявени на 17-и юли.

Коментари