Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Честваме Деня на театъра с онлайн постановки
Честваме Деня на театъра с онлайн постановки
Снимка: monitor.bg
Честваме Деня на театъра с онлайн постановки Петък, 27.03.2020 г., 09:22 ч. Театър "София" ще представи запис от 100-тното и последно представление на "Парижката Света Богородица" по Виктор Юго

Днес е Международният ден на театъра.

Датата 27 март е избрана през 1961 г. на IХ конгрес на Международния театрален институт към ЮНЕСКО и е свързана с откриването на сезона на Театъра на нациите в Париж през 1962 г.

У нас - на днешния ден Съюзът на артистите в България връчва по традиция годишните си награди ИКАР, като за първи път в историята си те няма да бъдат раздадени. Очаква се това да се случи след като отмине пандемията с Ковид-19.

Театрите празнуват при спуснати завеси заради глобалната епидемия от коронавирус. За първи път в историята на театъра, обаче, театралните представления масово се предават онлайн. Това дава възможност на изкуството да привлече повече почитатели.

Така театър "София" ще представи онлайн запис от 100-тното и последно представление на "Парижката Света Богородица" по Виктор Юго. Излъчването е от 19:00 ч. в YouTube канала на театъра.

Постановката е на Лилия Абаджиева, сценографията и костюмите - на Васил Абаджиев, драматизацията - на Димитър Стоянович. Представлението има награда "Икар" за майсторско техническо осъществяване.

Коментари