Chris Rock e отказал да води отново наградите "Оскар"

Според комика това би било все едно жертвата да се върне на местопрестъплението

30 август 2022
social
Снимка от БГНЕС

Chris Rock e отказал да води наградите "Оскар" през 2023 г. Комикът съобщи за решението си по време на шоуто си в столицата на Аризона – Финикс. Той каза, че е получил покана от организаторите, но отсега е заявил, че няма да приеме. Според него завръщането на сцената на Оскарите ще бъде като завръщане на жертвата на местопрестъплението.

Шамарът, който Will Smith му удари на церемонията през март тази година, беше споменат за кратко по време на приблизително 90-минутното шоу на комика. Rock каза, че ударът го е наранил, и припомни, че Smith е играл ролята на боксьора Мохамед Али във филм.

От Американската академия за киноизкуство не са коментирали твърдението, че са поканили комика за водещ. Той вече три пъти е бил домакин на връчването на най-престижните филмови статуетки - през 2005 г. и 2016 г., и през злополучната 2022 г.

Минути след като удари водещия Will Smith получи "Оскар" за най-добър актьор за филма "Методът Уилямс".

В началото на април Smith доброволно се оттегли от Академията. На 8-и април филмовата академия забрани на актьора през следващите 10 години да посещава нейните събития. Той се извини на Rock многократно, включително наскоро със специално видео обръщение.

Следващата, 95-а церемония по връчването на наградите "Оскар", ще се проведе на 12 март 2023 г.

Новини