Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Дарения в размер на 60 000 лв. за болницата в Габрово
Дарения в размер на 60 000 лв. за болницата в Габрово
Снимка: gabrovo.bg
Дарения в размер на 60 000 лв. за болницата в Габрово Вторник, 07.04.2020 г., 16:47 ч. Отделно от средствата лечебното заведение е получило медицинско оборудване, консумативи и предпазни средства от 10 фирми

Областната болница в Габрово получи парични дарения на стойност 60 600 лева. Отделно от средствата лечебното заведение е получило медицинско оборудване, консумативи и предпазни средства от 10 фирми.

Реанимационни легла, пациентни монитори, мобилен аспиратор са сред даренията за справяне с лечението на пациенти, инфектирани с коронавирус.

Защитни гащеризони за многократна употреба, маски, шлемове висок клас и операционни престилки са осигурени безвъзмездно от няколко фирми. От паричните дарения половината са от общинския бюджет и с тях е закупен нов респиратор за интензивният сектор, който вече е наличен в болницата.

Другата половина – дарени от частни лица, местна фирма и от прокуратурата в Габрово са изразходвани за закупуване на консумативи, дезинфектанти и оборудване на сектор за лечение на пациенти с Covid-19.

В Севлиево местното бизнес сдружение до момента е събрало в полза на общинската болница 31 300 лева.

Коментари