Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Дейвид Бениоф и Дан Уайс няма да работят по "Междузвездни войни"
Дейвид Бениоф и Дан Уайс няма да работят по
Снимка: twitter
Дейвид Бениоф и Дан Уайс няма да работят по "Междузвездни войни" Вторник, 29.10.2019 г., 11:05 ч. Сценаристите на "Игра на тронове" се отказаха от ангажимента си към „Лукасфилм“ заради договор с „Нетфликс“

Сценаристите и създатели на култовия сериал „Игра на тронове“ се отказват от трилогията в света на „Междузвездни войни“.

През февруари стана ясно, че Дейвид Бениоф и Дан Уайс са сключили договор с „Лукасфилм“ (част от „Дисни“) за нова трилогия, като първият филм трябваше да тръгне по кината през 2022 г. 

В същото време през август дуото сценаристи подписа договор и с Нетфликс“ за съдържание на стойност поне 200 млн. долара. 

Според международни медии именно тази сделка е причината за раздора между „Лукасфилм“ и Бeниоф и Уайс. „Обожаваме „Междузвездни войни“. Когато Джордж Лукас ги създаде, той създаде и нас. Възможността да говорим за тези филми с настоящия екип в „Лукасфилм“ беше невероятна възможност и завинаги ще бъдем благодарни на тази сага. Въпреки това, денят има 24 часа и няма да можем да се справим едновременно с „Междузвездни войни“ и проектите ни за „Нетфликс“. Поради тази причина, за жалост, се оттегляме от работата по сагата“, коментираха двамата сценаристи в официално изявление. 

От „Лукасфилм“ коментираха, че се надяват в бъдеще да работят с “талантливите сценаристи”, когато те „могат да се фокусират върху „Междузвездни войни“. 

Бeниоф и Уайс бяха подложени на жестоки критики и подигравки след финалния сезон на “Игра на тронове”. Последните епизоди на един от най-коментираните и харесваните сериали в телевизионната история се превърнаха в тотално разочарование за голяма част от верните фенове, повечето от които вече дори не искат да чуят за поредицата. Над 1 милион гневни почитатели пък подкрепиха подписка с искане за повторно заснемане на осмия сезон, с който завърши сагата. 

Въпреки негативното отношение на зрителите, “Игра на тронове” получи рекордните 32 номинации за “Еми” и спечели две награди, включително за най-добър драматичен сериал.

Коментари