The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Делян Пеевски дари 172 000 лева, за да проходи малката Дани
Делян Пеевски дари 172 000 лева, за да проходи малката Дани
Делян Пеевски дари 172 000 лева, за да проходи малката Дани Петък, 29.05.2020 г., 19:41 ч. Благородният жест направи възможна операцията на 2-годишното дете

172 000 лева дари Делян Пеевски за 2-годишната Йордана, родена с проксимален бедрен дефицит, което се изразява с прогресивно скъсяване на бедрената кост. Сумата, дарена от Пеевски позволява тя да бъде оперирана в САЩ като втори етап от нейното лечение. До момента бяха събрани 145 000 лева от нужните 317 000, но след благородния жест на бизнесмена, операцията вече е възможна.

Първата операция вече е преминала успешно. С нея е коригирана деформацията и е направена реконструкция на бедрената кост. SUPERhip процедурата е извършена в институт „Saint Mary“ във Флорида. Сега предстои втора операция, с която десният крак на Дани ще бъде удължен, за да може да се изравни с левия.

Най-големият ни страх беше, че няма да успеем да довършим лечението и усилията ни досега да са напразни“, каза пред Нова майката на момиченцето. „В последните дни постъпи едно голямо дарение за Йордана от г-н Делян Пеевски, на когото искам да поднеса най.-искрените си благодарности за жеста, който направи за нас. Искам да благодаря на всички, които се отзоваха и не останаха безразлични към изпитанието, на което ни е подложила съдбата“.

Коментари