Делян Пеевски дари 50 000 лв. на БАН за изследвания за COVID-19

Досега той е дарил за болници и нуждаещи се в кризата над 4 милиона лева

24 април 2020
social
Снимка от Pixabay

Даренията в цялата страна не спират. Отново пръв сред дарителите е депутатът от ДПС Делян Пеевски, досега дарил за болници и нуждаещи се в кризата над 4 милиона лева. Този път Пеевски предостави дарението си в размер на 50 000 лева на учените от БАН за изследвания в борбата срещу коронавируса. Пеевски дари и апарат за PCR тестове на "Пирогов", а цял клас абитуриенти предоставиха на спешната болница 740 лева.

Учениците от 12 клас в столичната гимназия „Проф.Иван Апостолов” написаха на медиците:

"Смятаме, че в такива времена е важно да подадем ръка на нуждаещите се и да докажем, че сме заедно срещу Covid 19. Поради обстоятелствата най-вероятно няма да имаме изпращане, ето защо ние решихме да дарим тези пари на болница "Пирогов". Нека всички сме здрави и се подкрепяме!", пожелават момчетата и момичетата.

 

ученици

 

Изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Балтов благодари на всички дарители, предоставили дарения за 7000 лева през седмицата.

Сдружението "Обединени срещу COVID-19" задели 674 000 лева за битката със заразата, а фирмата "Алтерко роботикс" предостави апаратура за дезинфекция на въздуха срещу вируси на 7 болници.

 

Новини