Депутатът Делян Пеевски ще подкрепи семейството на д-р Иванова с 10 000 лв

Семейството на починалата от COVID-19 лекарка също се бори с болестта в момента

03 май 2020
social

Семейството на починалата от новия коронавирус лекарка д-р Илияна Иванова ще бъде подкрепено с дарение в размер на 10 000 лв. от страна на народния представител Делян Пеевски.

“От името на ръководството на ДПС, лично от името на Делян Пеевски и от мое име изказвам съболезнования на близките и колегите на д-р Илияна Иванова“, казва зам.-председателят на ДПС Янко Янков. “Загубата е голяма, отиде си достоен човек, професионалист, майка и съпруга“.

“Това е хуманен жест във време, в което трябва да сме заедно“, сподели още Янков.

Делян Пеевски продължава да е опора за всички онези, които са на първа линия в борбата с коронавируса, като до момента той е най-големият дарител на различни болници и медици.

Компанията “Интръст” ЕАД на Делян Пеевски дари 300 хиляди лева на Българския червен кръст за нуждаещи се. По волята на дарителя средствата ще бъдат използвани за подпомагане на социално слаби граждани и на хора, изпаднали  в крайна нужда. 

Председателят на Българския червен кръст Христо Григоров изказа специални благодарности към депутата от ДПС Делян Пеевски за щедрото дарение, което направи за хора, изпаднали в нужда по време на извънредното положение, обявено заради пандемията от коронавирус. 

„Онзи ден г-н Пеевски направи голямо дарение, сериозно дарение, с което ще можем да нахраним много хора в нужда. Той някъде към 300 хиляди лева даде. Една част от тези пари са именно за най-социално слабите. Знаете ли, хората са регистрирани в социалните структури на общините, но има много хора, които не са, които са под прага. Те са в една изключително тежка социална ситуация. И на тези хора сега ние правим анализ и ще помогнем заедно.Така че благодаря на всички за това, което правим, на г-н Пеевски и на всички хора, които помагат“, изказа признанието си за голямото дарение Григоров в ефира на NOVA. 

Новини