Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Dido обяви завръщането си с нов албум и световно турне
Dido обяви завръщането си с нов албум и световно турне
Dido обяви завръщането си с нов албум и световно турне Сряда, 14.11.2018 г., 08:00 ч. Британската певица представи и първата песен от предстоящия си музикален проект

Dido обяви дългоочакваното си завръщане. Британската певица ще издаде петия си албум със заглавие “Still on My Mind” на 8-и март следващата година. Тя ще направи и първото си турне от 15 години насам в подкрепа на новия си музикален проект. Обявени са 27 дати за концерти в Европа, САЩ и Канада, като първият е на 5-и май в Прага. Билетите ще са в продажба от този петък, 16-и ноември.

Dido представи и първата песен от предстоящия диск "Hurricane".

В интервю за Billboard по повод турнето, Dido каза, че като изпълнител в един момент много започнало да й липсва да пее пред феновете. Песните от предстоящия албум няма да са единствени в сетлиста за концертите - изпълнителката е включила и много от старите си хитове, като “Thank You”, “Here With Me” и “White Flag”, защото и за нея, и за феновете, ще е приятно да ги преживеят отново.

По новата си музика Dido е работила с брат си, продуцента Rollo, един от основателите на електронната група Faithless и известен с партньорството си с Pet Shop Boys, U2 и Moby.

След като издаде албума си “Girl Who Got Away” през 2013г., Dido прекарва по-голямата част от времето си в грижи за вече 7-годишния си син, който по думите й я държи в течение на новата музика. Тя сподели, че е голяма почитателка на Sigrid, Christine and the Queens и Khalid, като за последния казва, че притежава един от любимите й гласове напоследък.

Първите два албума на Dido, “No Angel” от 1999г. и “Life For Rent” от 2003г., са сред най-продаваните албуми за всички времена във Великобритания.

Коментари